Over coaching

Coaching is een middel dat je inzicht geeft in je gedrag, overtuigingen en drijfveren. Het helpt en ondersteunt je in de ontwikkeling van je managementcapaciteiten en in het verbeteren van je “performance” en persoonlijke effectiviteit. Je leert talenten beter benutten, bewuster te sturen met gedrag en te focussen op prioriteiten. De coach speelt als objectieve waarnemer een faciliterende rol in dit proces.

Voordat een coachingstraject wordt gestart, vindt een intakegesprek plaats. Voorwaarde voor een geslaagd coachingstraject is dat het klikt tussen jou en de coach. Vervolgens stel je samen met de coach de doelstellingen, het aantal sessies en het te behalen resultaat vast. Gemiddeld bestaat een coachingstraject uit 6 sessies van 1,5 uur verdeeld over een half jaar.

Individuele coaching

Individuele coaching heeft betrekking op drie gebieden:

Professionele ontwikkeling
Professionele ontwikkeling

Individuele begeleiding om nog beter in je rol als (nieuwe) manager te functioneren en je managementcapaciteiten verder te ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling

Individuele begeleiding om je persoonlijke effectiviteit te vergroten, zoals het omgaan met conflictsituaties of onderhandeling-vraagstukken en je talenten beter te herkennen en optimaal in te zetten.

Loopbaan<br />
begeleiding
Loopbaan
begeleiding

Individuele begeleiding bij het uitzetten van een nieuwe loopbaankoers, op korte en langere termijn. Sleutelwoorden in dit traject zijn het leren herkennen en creëren van doorgroeimogelijkheden en profilering.

Contact Cita Coelewij

Voor vragen over training, coaching & consultancy neem gerust contact op.